ALEKSANDR ARKADEVICH FAYNBERGNING “BAXSH ETADI DILGA OROMLAR” SHE’RI BADIIY-G’OYAVIY TAHLILI (Ustozlar uchun, 2026)
Aleksandr Arkadevich Faynberg o’zbek va rus adabiyotini bir biriga bog’lab turgan  betakror va iste’dodli adabiyot namoyondasidir.U garchi o’z onatili,rus tilida asarlarini bitgan bo’lsa-da,uning asarlarida jo bo’lgan g’oyalar,o’xshatishlar,dunyo qarash,tafakkur,ruhiy olam O’zbekiston hayoti,Toshkent manzaralari,milliy qadriyat va urf-odatlar bilan uyg’unlikni kasb etgan,chambarchas bog’langan.Shoir ijodiga ixlosmand har bir muxlis biladiki,undagi samimiyat,sodda hayot manzaralariga kuchli mehr,inson qalbi va ruhiga yaqin tasvirlar va chuqur falsafiy xulosalar kitobxonga nafaqat badiiy-estetik zavq beradi,balki ularni hayot tajribasi bilan ham ta’minlaydi.