ALEKSANDR ARKADEVICH FAYNBERGNING “1942-YIL.KUZ” SHE’RI BADIIY-G’OYAVIY TAHLILI (Ustozlar uchun, 2026)
Aleksandr Arkadevich faynberg mahoratli shoir,ssenariynavis,tarjimon bo’lib,o’zining samimiy lirizmi,teran hayotiy falsafasi bilan o’zbek adabiyotiga faqat o’zigagina tegishli yo’l yarata olgan adabiyotning taniqli arbobi sanaladi.Uning bolaligi insoniyat tarixidagi eng mashaqqatli davrlardan bo’lmish Ikkinchi Jahon urushi yillariga to’g’ri kelgan.Shu sababli Faynberg hayoti va ijodi urush va urushdan keying yillar bilan o’zaro chambarchas bog’langan bo’lib,aynan mana shu tarixiy sharoit shoir poetik tafakkurining shakllanishida muhim ahamiyat kasb etgan omillardan biri hisoblanadi.