TARBIYACHI SHAXSIDA IJTIMOIY MUNOSABATLARNI RIVOJLANTIRISH (Ustozlar uchun, 2026)
Zamonaviy pedagogika va psixologiya taraqqiyoti sharoitida yosh avlodni har tomonlama yetuk qilib tarbiyalash davlat siyosatining ustuvor yo‘nalishlaridan biri hisoblanadi. Bu borada maktabgacha ta’lim tashkiloti tarbiyachisi nafaqat ta’lim beruvchi, balki bolalar va ota-onalar o‘rtasidagi ijtimoiy-psixologik ko‘prik vazifasini o‘taydigan asosiy subyekt sifatida namoyon bo‘ladi. Tarbiyachining zimmasidagi mas’uliyat xalqimizning munosib vorislarini voyaga yetkazishdek sharafli va o‘ta murakkab vazifani qamrab oladi.