GIGIYENA VA YUQUMLI KASALLIKLARNING OLDINI OLISH CHORALARI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada gigiyena qoidalari va yuqumli kasalliklarning oldini olish choralari batafsil tahlil qilingan. Shaxsiy gigiyena, uy va jamoat joylaridagi tozalik, ovqat va ichimlik suvi sifati, shuningdek immunitetni mustahkamlash orqali kasalliklarning tarqalishini kamaytirish usullari yoritilgan. Yuqumli kasalliklar mikroblar, viruslar va parazitlar orqali tarqalishi mumkinligi, ularni oldini olishning samarali choralari va profilaktik emlashning ahamiyati ilmiy asosda tushuntirilgan. Maqola aholining gigiyena madaniyati va ekologik ongini oshirish orqali sog‘lom turmush tarzini ta’minlash zaruratini ta’kidlaydi.