BACHADON BO‘YNI EROZIYASINI DAVOLASH USULLARI (Ustozlar uchun, 2026)
Bachadon bo‘yni eroziyasi reproduktiv yoshdagi ayollar orasida keng tarqalgan ginekologik kasalliklardan biri hisoblanadi. Ushbu maqolada bachadon bo‘yni eroziyasining etiopatogenezi, klinik kechishi, zamonaviy diagnostika usullari hamda konservativ va jarrohlik davolash yondashuvlari o‘rganildi. Minimal invaziv texnologiyalar – kriodestruksiya, lazer koagulyatsiyasi va radioto‘lqinli ablatsiyaning klinik samaradorligi qiyosiy baholandi. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, radioto‘lqinli usul epitelizatsiya tezligi va kam asorat ko‘rsatkichlari bilan ustunlik qildi. Individual tanlangan davolash taktikasining qo‘llanilishi bachadon bo‘yni to‘qimasining anatomik va funksional tiklanishini ta’minlaydi.