JARROHLIK CHOKLASH VOSITALARI TASNIFI (Ustozlar uchun, 2026)
Maqolada jarrohlik amaliyotida qo‘llaniladigan choklash vositalarining tasnifi, fizik-mexanik xususiyatlari, biologik mosligi hamda klinik qo‘llanish sohalari tahlil qilindi. Zamonaviy sintetik va biologik chok materiallarining afzalliklari, so‘rilish mexanizmlari va tanlanish mezonlari yoritildi. Jarrohlik natijalarini yaxshilashda to‘g‘ri chok materiali tanlashning ahamiyati asoslandi.