ZULFIYA SHE’RLARIDA AYOLLAR QALBI VA ORZULARI TALQINI (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada o‘zbek xalq shoiri Zulfiya she’riyatida ayollar qalbi va orzularining badiiy hamda g‘oyaviy talqini ilmiy-nazariy asosda yoritiladi. Shoiraning lirik asarlarida ayol ruhiyatining psixologik qatlamlari, muhabbat va sadoqat, hijron va sog‘inch, ijtimoiy faollik, orzu va umid motivlari keng tahlil qilinadi. Tadqiqotda poetik tasvir vositalari, ramziylik, psixologizm va lirizmning o‘ziga xos xususiyatlari ochib beriladi.