SAIDA ZUNNUNOVA SHE’RIYATIDA MUHABBAT VA SADOQAT TALQINI (Ustozlar uchun, 2026)
mazkur maqolada o‘zbek adabiyotining iste’dodli vakilasi Saida Zunnunova she’riyatida muhabbat va sadoqat mavzusining badiiy talqini keng tahlil qilinadi. Shoiraning lirik merosida insoniy tuyg‘ular, ayol qalbining nozik kechinmalari, vafodorlik, sabr-toqat va ma’naviy poklik g‘oyalari qanday poetik vositalar orqali ifodalangani yoritiladi. Maqolada Zunnunova she’riyatining g‘oyaviy yo‘nalishi, obrazlar tizimi, uslubiy xususiyatlari hamda o‘zbek ayolining ruhiy qiyofasi talqini ilmiy-nazariy asosda tahlil etiladi. Shuningdek, muhabbat va sadoqat tushunchalarining shoira ijodidagi badiiy-falsafiy mazmuni ochib beriladi.