ZULFIYA – O‘ZBEK SHE’RIYATINING YORQIN YULDUZI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada Zulfiya (Zulfiya Isroilova) hayoti va ijodiy faoliyati keng yoritiladi. Shoiraning lirik merosi, badiiy mahorati, ayol qalbi tasviri, Vatanga muhabbat, sadoqat va insoniylik g‘oyalari tahlil qilinadi. Shuningdek, uning o‘zbek adabiyotidagi o‘rni, ijtimoiy faoliyati va zamonaviy avlod tarbiyasidagi ahamiyati haqida batafsil fikr yuritiladi.