OʼZBEKISTONDA DAVLAT BOSHQARUV ORGANLARINING OʼZARO HAMKORLIGI (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur ilmiy maqolada davlat boshqaruv organlarining o‘zaro hamkorligi instituti chuqur ilmiy-nazariy, normativ-huquqiy va amaliy jihatdan IMRAD metodologiyasi asosida kompleks tahlil qilinadi. Tadqiqot doirasida davlat boshqaruvi organlari tushunchasi, ularning huquqiy tabiati va konstitutsiyaviy maqomi, vakolatlar taqsimoti hamda idoralararo muvofiqlashtirish mexanizmlari tizimli ravishda o‘rganildi. O‘zbekiston Respublikasida amalga oshirilayotgan ma’muriy islohotlar, xususan “O‘zbekiston – 2030” Taraqqiyot strategiyasi doirasida davlat boshqaruv organlari o‘rtasidagi o‘zaro hamkorlikning samaradorligini oshirish masalalari ilmiy asosda yoritildi. Shuningdek, Germaniya, Fransiya, Buyuk Britaniya va Janubiy Koreya tajribasi asosida qiyosiy-huquqiy tahlil o‘tkazilib, ilg‘or boshqaruv modellarini O‘zbekiston sharoitida joriy etish bo‘yicha amaliy takliflar ishlab chiqildi.