O‘ZBEKISTON RESPUBLIKASIDA EKOLOGIK HUQUQIY ONG VA DAVLAT EKOLOGIK FUNKSIYASINI TAKOMILLASHTIRISH: NAZARIY VA AMALIY JIHATLAR (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqola O‘zbekiston Respublikasida ekologik huquqiy ongni rivojlantirish va davlatning ekologik funksiyasini takomillashtirish masalalarini nazariy va amaliy jihatdan o‘rganishga bag‘ishlangan. Maqolada ekologik huquqiy ong tushunchasi, tarkibi, shakllanish omillari va ijtimoiy ahamiyati tahlil qilinadi. Shuningdek, davlatning ekologik funksiyasini amalga oshirishning huquqiy mexanizmlari, milliy qonunchilik, ekologik nazorat va monitoring tizimi, ekologik ekspertiza va javobgarlik tizimi yoritiladi. Maqola doirasida ekologik huquqiy madaniyatni oshirishning zamonaviy usullari, xalqaro tajriba va huquqiy islohotlarning ustuvor yo‘nalishlari ham ko‘rib chiqilgan. Tadqiqot natijalari ekologik siyosatni samarali amalga oshirish, ekologik huquqiy ongni rivojlantirish va atrof-muhitni muhofaza qilishga amaliy hissa qo‘shadi.