ATB “UNIVERSAL BANK”DA AXBOROT KOMMUNIKATSIYA TEXNOLOGIYALARI RIVOJLANISHINING HOZIRGI HOLATI (Ustozlar uchun, 2026)
ATB “Universal Bank”da axborot kommunikatsiya texnologiyalari rivojlanishining hozirgi holati tobora muhim ahamiyat kasb etib bormoqda. Mamlakatimizda so‘nggi yillarda raqamli iqtisodiyotga o‘tish jarayonlari tezlashgani, bank tizimini ham zamonaviy texnologiyalarsiz tasavvur qilib bo‘lmasligini yana bir bor isbotladi. Xususan, bank sektorida axborot kommunikatsiya texnologiyalarining keng joriy etilishi bir necha o‘ziga xos afzalliklarni yuzaga chiqardi. Eng avvalo, mijozlarga ko‘rsatiladigan xizmatlar sifatini oshirish, har xil moliyaviy operatsiyalarni bajarish vaqti va xarajatlarini kamaytirish, shuningdek, bank ichki jarayonlarining takomillashuviga poydevor yaratildi.