NUTQIDA NUQSONI BO‘LGAN BOLALARNING SENSOR-MOTORN RIVOJLANISHINI RIVOJLANTIRISHNING SAMARALI YO‘LLARI (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada nutqida nuqsoni mavjud bolalarning sensor-motor rivojlanish xususiyatlari, ularni rivojlantirishning nazariy asoslari hamda samarali pedagogik-korreksion usullari tahlil qilinadi. Tadqiqotda logopedik, psixologik va pedagogik yondashuvlar integratsiyasi asosida sensor-motor faoliyatni takomillashtirishning amaliy metodlari yoritilgan. Natijalar nutq rivoji bilan motorika va sezgi tizimlari o‘rtasida uzviy bog‘liqlik mavjudligini ko‘rsatadi. Shuningdek, kompleks mashqlar tizimi nutq nuqsonlarini korreksiya qilishda samarali vosita ekani asoslab beriladi.