HARBIY TA’LIMDA DUAL TA’LIM MAVZUSIDA (Ustozlar uchun, 2026)
Mamlakat mudofaa salohiyatini yuksaltirishda ta’limning barcha bo‘g‘inlarida zamonaviy metodlarni joriy etish muhim ahamiyat kasb etadi. Ayniqsa, harbiy soha uchun yuqori malakali mutaxassislarni tayyorlash jarayonida innovatsion yondashuvlar zarurati kundan-kunga ortib bormoqda. Bunda dual ta’lim tizimini harbiy ta’lim muassasalariga joriy qilinishi dolzarb masalalardan biridir. Dual ta’lim — nazariy bilimlarni amaliy ko‘nikmalar bilan uyg‘unlashtirish orqali, harbiy mutaxassislarning professional darajasini oshirishda eng samarali modellar sirasiga kiritiladi. Ushbu maqolada harbiy ta’limda dual ta’lim tizimining afzalliklari, asosiy yo‘nalishlari va ahamiyati yoritiladi.