O‘RTA TA’LIM TIZIMIDA ODIL YOQUBOVNING “ULUG‘BEK XAZINASI” ROMANINI O‘QITISH METODIKASI (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada o‘rta ta’lim tizimida tarixiy-badiiy asarlarni, xususan, “Ulug‘bek xazinasi” romanini o‘qitishning samarali metodlari, pedagogik yondashuvlari hamda didaktik imkoniyatlari tahlil qilinadi. Asarni o‘rganish orqali o‘quvchilarda tarixiy tafakkur, milliy qadriyatlarga hurmat, badiiy-estetik did va mustaqil fikrlash ko‘nikmalarini rivojlantirish masalalari yoritiladi.