STEAM TAʼLIMIDA CHIZMACHILIK FANINING TUTGAN O‘RNI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada STEAM ta’limi tizimida chizmachilik fanining ahamiyati va uning o‘quvchilarda muhandislik tafakkuri, fazoviy tasavvur hamda texnik ijodkorlikni rivojlantirishdagi o‘rni tahlil qilinadi. Zamonaviy ta’limda fanlararo integratsiyaga asoslangan STEAM yondashuvi chizmachilik fanini amaliy va nazariy jihatdan muhim o‘quv predmeti sifatida namoyon etadi. Maqolada chizmachilik fanining texnologiya, muhandislik va matematika bilan uzviy bog‘liqligi, grafik savodxonlikni shakllantirishdagi roli yoritilgan. Shuningdek, chizmachilik mashg‘ulotlari orqali o‘quvchilarning loyihalash, muammoli vaziyatlarni hal etish va ijodiy fikrlash kompetensiyalarini rivojlantirish imkoniyatlari asoslab beriladi. Tadqiqot natijalari chizmachilik fanining STEAM ta’limidagi samaradorligini oshirishda muhim pedagogik omil ekanligini ko‘rsatadi.