"DAVLAT BOSHQARUVI FAOLIYATINING MA’MURIY-HUQUQIY SHAKLLARI" (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqola "Davlat boshqaruvi faoliyatining ma’muriy-huquqiy shakllari" mavzusiga bag'ishlangan bo'lib, O'zbekiston Respublikasi ma'muriy huquq tizimida davlat boshqaruvi faoliyatining ma'muriy-huquqiy shakllari va usullarini ko'rib chiqadi. Maqola davlat boshqaruvi faoliyatining huquqiy asoslari, shakllarining tasnifi (huquqiy va nohuquqiy), usullari (ishontirish va majburlash), shuningdek, xorijiy tajribalar bilan qiyosiy tahlil qilinadi. Maqola kirish, ikkita asosiy qism va xulosadan iboratdir. Tadqiqot maqsadi – davlat boshqaruvi faoliyatining ma'muriy-huquqiy shakllarini O'zbekiston huquqiy tizimida takomillashtirish imkoniyatlarini o'rganish. Natijada, huquqiy islohotlar yo'nalishlari bo'yicha takliflar beriladi. Maqola Konstitutsiya, "Maʼmuriy tartib-taomillar toʻgʻrisida"gi Qonun (O'RQ-457-son, 2018 yil) va ma'muriy huquq darsliklariga asoslangan.