1YURAK QON-TOMIR TIZIMI FAOLIYATI BUZILISHINING TIPIK KO‘RINISHLARI VA KOMPENSATSIYA MEXANIZMLARI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqola yurak qon-tomir tizimida uchraydigan asosiy patologik holatlar va ularning klinik ko‘rinishlari tahlil qilinadi. Shuningdek, organizmning ushbu buzilishlarga nisbatan moslashuvi, kompensatsiya usullari va ularning patofiziologiy ahamiyati yuritilgan.