ALEKSANDR ARKADEVICH FAYNBERGNING “SAVOL” SHE’RI TAHLILI (Ustozlar uchun, 2026)
Aleksandr Arkadevich Faynberg XX asr o’zbek adabiyotida o’zgacha poetik uslub,inson ichki kechinmalarini qalbining nozik qatlamlarigacha kirib borib,yuksak mahorat bilan tasvirlab bera olgan buyuk adabiyot arbobdir. Uning she’riyati tashqi voqeliklar tasviri yetakchidek ko’rinsa ham, aslida ular teran falsafiy mushohadani ifodalovchi reallikdan parchalar xolos. Shoir o’z ijodiyotida inson ichki kechinmalarini,hayot mohiyati,ruhiy izlanishlarni asosiy mavzu sifatida ilgari surar ekan,u bularning barchasi tasvirida savol berish,izlash,haqiqat sari intilish ohanglaridan keng foydalanadi.Tayyor javoblarni o’quvchi e’tiboriga taqdim etish o’rni,mulohazaga undaydigan g’oyalar bilan asarlarini yakunlaydi.Faynberg qaysi mavzuda qalam tebratmasin,ularning barchasi markazida inson turadi.