TASVIRIY SAN'ATDA "DOODLING USLUBINI " O'QITISH METODIKASI (Ustozlar uchun, 2026)
Tasviriy san’at inson tafakkurining eng nozik va qamrovli tarmoqlaridan biridir. Bu san’at turi orqali inson o‘z ichki dunyosini, his-tuyg‘ularini, aql-idrokini mujassamlashtiradi va yuzaga chiqaradi. Zamonaviy tasviriy san'atda turli yo‘nalishlar shakllangan bo‘lib, ular orasida “doodling” uslubi so‘nggi yillarda o‘ziga xos tus olgan va keng tarqalgan texnikalardan biri sifatida e’tirof etiladi. “Doodling” ingliz tilidan tarjima qilinganda “chizgilash”, “qoralama shaklida chizish”, “bevosita ong oqimidagi chizgilar” degan ma'nolarni anglatadi. Bu uslub ijodiy erkinlik, o‘ziga xoslik va intuitiv harakatlarni aks ettirishga xizmat qiladi. Doodling faqat rasm chizish emas, balki insonga ijodiy jarayon orqali o‘zini anglash, tinchlanish va ruhiy barqarorlikka erishish uchun yana bir imkoniyat hamdir.