EKOLOGIYA SOHASIDA DAVLAT BOSHQARUVI TUSHUNCHASI VA O'ZIGA XOS XUSUSIYATLARI. (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada ekologiya sohasida davlat boshqaruvi tushunchasining mazmuni, uning ilmiy va nazariy asoslari hamda ekologik siyosatni amalga oshirishdagi ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, ekologik boshqaruvning asosiy tamoyillari, davlat organlarining ushbu jarayondagi o‘rni hamda atrof-muhitni muhofaza qilish tizimining shakllanishi tahlil qilinadi. Maqolada ekologiya sohasida davlat boshqaruvining mohiyati va uning jamiyat barqaror rivojlanishidagi o‘rni ilmiy nuqtai nazardan asoslab beriladi.