EKOLOGIYA SOHASIDA DAVLAT BOSHQARUVI TUSHUNCHASI VA O'ZIGA XOS XUSUSIYATLARI. (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada ekologiya sohasida davlat boshqaruvi jarayonida yuzaga kelayotgan amaliy muammolar va ularni bartaraf etish yo‘llari tahlil qilinadi. Xususan, atrof-muhitni muhofaza qilish tizimining samaradorligi, ekologik nazorat mexanizmlarining ishlashi, ekologik qonunchilikni amalga oshirishdagi qiyinchiliklar hamda zamonaviy boshqaruv usullarining ahamiyati ko‘rib chiqiladi. Maqolada ekologik boshqaruvni takomillashtirish, ekologik monitoringni kuchaytirish hamda davlat va jamiyat hamkorligini rivojlantirish bo‘yicha takliflar ilgari suriladi.