ANDIJON VILOYATI ETNOGRAFIZMLARINING LINGVOMADANIY TADQIQI: URF-ODAT VA MAROSIMLAR MISOLIDA (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada Andijon viloyatiga xos etnografizmlarning lingvomadaniy xususiyatlari urf-odat va marosimlar kontekstida tadqiq etiladi. Tadqiqotning asosiy maqsadi hududiy til birliklari orqali xalqning milliy tafakkuri, qadriyatlar tizimi hamda ijtimoiy-madaniy munosabatlarini aniqlashdan iborat. Ishda etnografizmlarning semantik tarkibi, funksional yuklamasi va madaniy konnotatsiyasi lingvomadaniyatshunoslik tamoyillari asosida tahlil qilinadi. Shuningdek, Andijon hududiga xos marosim va an’analarga oid leksik birliklarning madaniy kod sifatidagi ahamiyati ilmiy jihatdan asoslab beriladi. Tadqiqot natijalari hududiy til boyligini saqlash, milliy madaniy merosni o‘rganish va zamonaviy tilshunoslik tadqiqotlarida lingvomadaniy yondashuvni takomillashtirishga xizmat qiladi.