GIMNASTIKANING INSON HAYOTIDAGI O‘RNI (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur ilmiy maqolada gimnastikaning inson hayotidagi o‘rni kompleks yondashuv asosida tahlil qilinadi. Tadqiqot jarayonida gimnastikaning jismoniy sog‘liqni mustahkamlash, harakat apparatini rivojlantirish, yurak-qon tomir hamda nafas olish tizimi faoliyatini yaxshilashdagi ahamiyati ilmiy manbalar asosida yoritilgan. Shuningdek, uning ruhiy barqarorlikni ta’minlash, stressni kamaytirish, iroda va intizom sifatlarini shakllantirishdagi roli ochib berilgan. Maqolada gimnastikaning ijtimoiy-tarbiyaviy jihatlari ham tahlil qilinib, yosh avlodni barkamol etib tarbiyalashdagi o‘rni asoslab berilgan. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, muntazam gimnastika mashg‘ulotlari insonning hayot sifati, mehnat unumdorligi va umumiy jismoniy tayyorgarligini oshirishga xizmat qiladi.