SPORTNING INSON SALOMATLIGINI MUSTAHKAMLASHDAGI O‘RNI VA AHAMIYATI (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada zamonaviy sharoitda sport va jismoniy faollikning inson salomatligini saqlashdagi fundamental roli keng qamrovli tahlil qilinadi. Tadqiqotda gipodinamiya muammosi, uning inson organizmining turli tizimlariga salbiy ta’siri va ushbu muammoni bartaraf etishda sportning ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, maqolada muntazam jismoniy mashqlarning yurak-qon tomir, nafas olish, endokrin va asab tizimlari faoliyatini optimallashtirishdagi mexanizmlari ilmiy dalillar bilan keltirilgan. Natijalar sportning nafaqat jismoniy barqarorlikni, balki psixologik salomatlikni ta’minlashdagi samaradorligini tasdiqlaydi.