DAVLAT IJTIMOIY SUGʻURTASI AMALGA OSHIRISH TIZIMINING SAMARADORLIGI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada Davlat ijtimoiy sugʻurtasi boʻyicha joriy yilda oʻrnatilgan yangi tartiblar, jumladan ijtimoiy soliq tushumidan Davlat ijtimoiy sugʻurta jamgʻarmasiga yoʻnaltiriladigan ulushi, ijtimoiy sugʻurta boʻyicha toʻlovlarni hisoblashning oʻziga xos xususiyatlari, toʻlovlarni tayinlash va toʻlash tizimini takomillashtirishga oid chora-tadbirlar o‘rganilgan. Davlat ijtimoiy sugʻurtasi boʻyicha homiladorlik va tugʻish hamda vaqtincha mehnatga layoqatsizlik nafaqalari tarzidagi toʻlovlarni tayinlash tartibi yoritilgan.