ALEKSANDR ARKADEVICH FAYNBERG ASARLARIDA POETIK TIL XUSUSIYATLARI (Ustozlar uchun, 2026)
XX asr ikkinchi yarmida adabiyotda inson ruhi,hayotiy haqiqatlar va falsafiy tafakkurni badiiy jihatdan yoritib bera olish xususiyati muhim ahamiyatga ega bo’la boshladi.Mana shu davrda qalam tebratgan ko’pchilik ijodkorlar,shu jumladan,Aleksandr Arkadevich Faynberg o’ziga xos poetik uslubi,samimiy lirizm va badiiy tilga xos bo’lgan boyligi bilan farqlidir.Faynberg lirikasi inson yurak tubida his etib turgan eng nozik tuyg’ularni ifodalashni o’z oldiga maqsad qilib qo’ygan bo’lib,uning poetik tili teran falsafiylik bilan yo’g’rilgan mulohazalarni kitobxonga tushunarli bo’lgan sodda,biroq ta’sirchan uslubda ochib bergan.Shoir asarlari qaysi davr insonlari tomonidan mutolaa qilinmasin ularga birday manzur bo’lgan,qalbidan chuqur joy egallagan.Mazkur maqola Aleksandr Arkadevich Faynberg asarlari  badiiy tiliga xos bo’lgan xususiyatlar tadqiqiga bag’ishlanadi.