ALEKSANDR ARKADEVICH FAYNBERNING “KUZ CHIZGILARI” SHE’RI: TABIIY MANZARALAR VA INSON HISSIYOTLARI (Ustozlar uchun, 2026)
Aleksandr Arkadevich Faynberg asarlarida teran falsafiy mulohaza va hayotiy haqiqatlarni oddiy so’zlar orqali o’quvchiga ta’sirli tarzda yetkazib bera olgan mohir nazm ustalaridan biridir.Uning she’rlarida tabiiy manzaralar inson ruhiy olamida yuz berayotgan o’zgarishlar va holatlarni aks etuvchi vosita sifatida namoyon bo’ladi. Faynberg ijodiyotida ko’pincha kuz fasli hayotning o’zgaruvchanligi,xotirjamlik va ma’yuslik kayfiyatlarini aks ettiruvchi ramzdir.She’riy til va poetik uslubi orqali shoir faqat vizual manzarani emas,hissiy tajribani ham beradi.U tabiatning har bir jabhasini inson ruhiyati bilan hamohanglashtiradi,hayotiy jarayonlarni chuqur falsafiy tafakkur bilan bog’laydi.Shu boisdan,Faynberg lirikasi o’quvchida estetik zavq uyg’otib,hayot va inson mavjudligi haqidagi mulohazalarga chorlaydi.Mazkur maqolada Aleksandr Arkadevich Faynbergning “Kuz chizgilari” she’ri yoritiladi.