ALEKSANDR ARKADEVICH FAYNBERGNING “YOMG’IR VA SHAMOL” SHE’RI INSON RUHI TASVIRI (Ustozlar uchun, 2026)
Aleksandr Arkadevich Faynberg chuqur lirizm,falsafiy kayfiyat va inson ruhiy dunyosini teran anglashga qaratilgan asarlari bilan ajralib turadigan buyuk adabiyot arboblaridan biridir.U o’z asarlarida insonning ichki kechinmalari,tabiat bilan uyg’unlik masalalariga alohida e’tibor qaratgan.Faynberg she’riyatida tabiat elementlari-yomg’ir,shamol,quyosh,yulduzlar va dengiz-shunchaki tashqi olamni tasvirlash vositasi emas,insonning ruhiy holatini,ichki dunyosidagi qayg’u va orzularni ochib beruvchi timsollar tizimi hisoblanadi.Faynberg asarlarida tabiat tasviridan foydalanar ekan o’quvchini nafaqat tashqarida sodir bo’lib turgan voqealarni tasavvur qilishga,balki o’z ichki dunyosini ham anglashga da’vat etadi.Ushbu maqolada, Aleksandr Arkadevich Faynbergning “Yomg’ir va Shamol” she’ridagi inson ruhi tasviri yoritiladi.