ALEKSANDR ARKADEVICH FAYNBERGNING “O’T YOQDIM.GULXANIM,YONAVER LOV-LOV…” SHE’RIDA TABIAT VA ICHKI KECHINMALAR UYG’UNLIGI (Ustozlar uchun, 2026)
Aleksandr Arkadevich Faynberg o’zbek she’riyatida o’ziga xos falsafiy tafakkuri,teran falsafiy fikr-mulohazalari va samimiy lirizm bilan e’tirof etilgan, dunyo minglab va hatto millionlab kitobxonlari qalbini zabt etgan ardoqli shoirdir.Shoir  inson ruhiyati,hayotning o’tkinchiligi,tabiat manzaralari va ichki kechinmalarni birlashtirib go’zal she’riy namunalar yaratgan.Soddagina tabiat tasvirlari orqali inson qalbining eng nozik kechinmalarini ko’rsatish Faynberg she’riyatiga xos bo’lgan eng ajoyib jihatlardan biri hisoblanadi. Shoir lirikasida tabiat manzaralari ko’pincha insonning hayot haqidagi mushohadalari bilan uzviy bog’liqlikka ega. O’rmon, yomg’ir, shamol, daraxtlar, olov kabi obrazlari bilan hayot mohiyati, vaqt o’tishi, ruhiy izlanishlar ifodalanadi. Mazkur maqola Aleksandr arkadevich Faynbergning xuddi shunday xususiyatlarni o’zida mujassamlashtirgan “O’t yoqdim. Gulxanim,yonaver lov-lov…” misralari bilan boshlanuvchi she’riga bag’ishlanadi.