UMUMTA'LIM MAKTABLARIDA CHAQIRIQGACHA HARBIY TAYYORGARLIK O‘QITUVCHILARINING PROFESSIONAL KOMPETENTLIGINI OSHIRISHDA VATANPARVARLIK TARBIYASI KOMPONENTLARINING O‘RNI VA SAMARADORLIGI (Ustozlar uchun, 2026)
Maqolada Oʻzbekiston umumtaʼlim maktablarida chaqiriqgacha harbiy tayyorgarlik oʻqituvchilarining professional kompetentligini oshirishda vatanparvarlik tarbiyasi komponentlarining roli va samaradorligi tahlil qilinadi. Normativ-huquqiy hujjatlar, ilmiy tadqiqotlar va amaliy tajribalar asosida vatanparvarlik tarbiyasining nazariy, metodik, psixologik va amaliy komponentlari koʻrib chiqiladi. Ushbu komponentlar oʻqituvchilarning harbiy-pedagogik mahoratini, yoshlarda vatanparvarlik ruhini shakllantirish qobiliyatini oshirishga qaratilganligi taʼkidlanadi. Natijada, vatanparvarlik tarbiyasining samaradorligini oshirish boʻyicha tavsiyalar beriladi, jumladan innovatsion texnologiyalardan foydalanish va uzluksiz kasbiy rivojlanish dasturlarini joriy etish.