HARBIY-VATANPARVARLIK TARBIYASI – YANGI O'ZBEKISTON SARXADLARI DAXLSIZLIGI VA RAVNAQI GAROVI (Ustozlar uchun, 2026)
Maqola Yangi O'zbekiston davrida harbiy-vatanparvarlik tarbiyasining nazariy asoslari, qonunchilik bazasi, amaliy mexanizmlari (shu jumladan “Jasorat maktablari” tizimi), Qurolli Kuchlarning rivojlanish dinamikasi va bu jarayonning mamlakat sarhadlari daxlsizligi hamda umumiy ravnaqiga ta'sirini chuqur tahlil qiladi. Tadqiqot 2023–2027-yillarga mo'ljallangan Konsepsiya, Prezident farmonlari, 2024–2025 yillardagi yangi qarorlar va Global Firepower reytinglari ma'lumotlariga asoslanadi. Maqsad – ushbu tarbiya tizimining milliy xavfsizlik va ijtimoiy-iqtisodiy barqarorlikdagi rolini ilmiy jihatdan yoritish.