BADIIY TARJIMALARDA MILLIY KOLORITNI SAQLASH MUAMOLARI (O`TKAN KUNLAR ROMANI MISOLIDA) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada badiiy tarjimada milliy kolorit hamda realiyalarning, ya’ni milliy xos so‘zlarning ahamiyati yoritiladi. Shuningdek, ularning adabiy asarda tutgan o‘rni, vazifalari va qo‘llanish xususiyatlari tahlil qilinadi. Badiiy asarlarni tarjima qilish jarayonida milliy koloritni saqlab qolish muammolari hamda realiyalarni boshqa tilga o‘girishda qo‘llaniladigan eng samarali tarjima usullari ko‘rib chiqiladi.