МУЗЕЙЛАР УЧУН ДАСТЛАБКИ ҚАДАМЛАР. (Ustozlar uchun, 2026)
Мазкур  ишда музейларнинг жамият ҳаётида тутган ўрни, уларнинг маданий ва маънавий меросни сақлаш, ўрганиш ҳамда тарғиб қилишдаги аҳамияти атрофлича ёритилган. Шунингдек, Ўзбекистонда музейлар тизимининг шаклланиши, мустақиллик йилларида музейлар фаолиятини такомиллаштиришга қаратилган ислоҳотлар ва давлат томонидан амалга оширилаётган чора-тадбирлар таҳлил қилинган. Ишда музей экспозицияларида намоён бўлган миллий ҳунармандчилик намуналари, жумладан кулолчилик, мисгарлик, заргарлик, гиламдўзлик, кўнчилик каби анъанавий касб-ҳунар турлари ҳамда уларнинг тарихий аҳамияти ҳақида маълумотлар келтирилган.