TAYYORLOV GURUHIDA BOLALARDAGI TAʼLIM VA TARBIYANI SHAKLLANTIRISH METODIKASI (Ustozlar uchun, 2026)
Maktabgacha taʼlim tizimining muhim bosqichlaridan biri boʻlmish tayyorlov guruhida tarbiya va taʼlim tizimini zamon talablari asosida toʻgʻri yoʻnaltirish bugungi kunning dolzarb masalasidir. Bu guruhga kelgan bola psixologik, ijtimoiy, jismoniy va aqliy jihatdan maktabga tayyorlanadi, undagi shaxsiy va axloqiy sifatlar chuqurlashadi. Shu nuqtai nazardan, tayyorlov guruhidagi tarbiya va taʼlim jarayonini tashkil etishda fundamental ilmiy, pedagogik va psixologik asoslangan metodikalarga suyangan holda ish yuritish, zamonaviy yondashuvlarning har birini toʻgʻri tanlay olish muhimdir.