BOSHLANGʻICH SINF OʻQUVCHILARIDA AGRESSIVLIKNI ANIQLASH VA OLDINI OLISHNING PSIXOLOGIK YECHIMLARI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada boshlangʻich sinf o‘quvchilarida uchraydigan agressiv xulq-atvorning psixologik sabablari, uni aniqlash usullari hamda agressivlikning oldini olish bo‘yicha samarali psixologik yondashuvlar yoritilgan. Bolalar shaxsining shakllanishida ijtimoiy muhit, oila tarbiyasi, tengdoshlar bilan munosabat va emotsional holat muhim ahamiyatga ega. Agressiv xatti-harakatlar ko‘pincha bolaning ichki ruhiy zo‘riqishi, e’tibor yetishmasligi, noto‘g‘ri tarbiya usullari yoki ijtimoiy moslashuvdagi qiyinchiliklar natijasida yuzaga keladi. Mazkur maqolada agressivlikni erta aniqlash, diagnostika qilish hamda maktab psixologi, o‘qituvchi va ota-onalar hamkorligida profilaktik ishlarni tashkil etish masalalari keng tahlil qilingan.