OVQAT HAZM QILISH TIZIMI: QIZILO‘NGACH VA OSHQOZON (Ustozlar uchun, 2026)
Oshqozon ovqat hazm qilish traktining asosiy organlaridan biridir. U biz foydalanadigan barcha mahsulotlarni qayta ishlaydi. Bu oshqozonda mavjud bo'lgan xlorid kislotasi bilan bog'liq. Ushbu kimyoviy birikma maxsus hujayralar tomonidan chiqariladi. Oshqozonning tuzilishi bir necha turdagi to'qimalar bilan ifodalanadi. Bundan tashqari, xlorid kislota va boshqa biologik faol moddalarni chiqaradigan hujayralar butun organda joylashmaydi. Shuning uchun anatomik jihatdan oshqozon bir nechta bo'limlardan iborat. Ularning har biri funktsional qiymatida farqlanadi.