ОИЛАВИЙ ПОЛИКЛИНИКА КЕСИМИДА ГРИПП КАСАЛЛИГИ ДИНАМИКАСИ ТАҲЛИЛИ (Ustozlar uchun, 2026)
Мазкур мақолада оилавий поликлиника кесимида грипп касаллигининг тарқалиш динамикаси таҳлил қилинган. Тадқиқот давомида аҳоли ўртасида грипп касаллигининг мавсумий ўзгариши, ёш гуруҳлари бўйича касалланиш даражаси ҳамда профилактик чора-тадбирларнинг самарадорлиги ўрганилди. Таҳлил натижаларига кўра, куз-қиш мавсумида грипп касалланиш ҳолатлари сезиларли даражада кўпайиши аниқланди. Шунингдек, касалланиш кўрсаткичлари меҳнатга лаёқатли ёш аҳоли ўртасида юқори эканлиги кузатилди. Грипп профилактикасида вакцинация, санитария-гигиена қоидаларига риоя қилиш ва аҳолининг тиббий маданиятини ошириш муҳим аҳамиятга эга.