O‘ZBEKISTONDA INFLYATSIYANING AHOLI TURMUSH DARAJASIGA TA’SIRI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu tezisda O‘zbekistonda inflyatsiyaning aholi turmush darajasiga ta’siri yoritiladi. Asosiy e’tibor inflyatsiyaning real daromadlar, xarid qobiliyati va kam daromadli qatlam hayotiga ta’siriga qaratilgan. Tahlillar shuni ko‘rsatadiki, narxlarning o‘sishi aholi iste’mol imkoniyatlarini qisqartiradi, ayniqsa daromadi past oilalarning kundalik hayotiga kuchli bosim qiladi.