“BEMOR” HIKOYASIDAGI HAYOTIY MUAMMOLAR TALQINI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada buyuk qalam sohibi hisoblanadigan Abdulla Qahhorning hikoyalari tahlilida ijtimoiy davr muammolari yoritilgan bo`lib, oddiygina qora xalqning fojialarini ochiqdan ochiq ayta olmay satirik, yumoristik yo’llar bilan tilga olinishi, o’ta achinarli hikoya sanaladigan “Bemor” hikoyasida ilojsiz kambag’al xalqdan osongina foydalangan mansabdorlarning qilgan ishlari qoralanibgina qolmasdan shu bilan birgalikda, hikoyadagi bosh mavzu va qahramonlar ruhiyati ham badiiy tahlilga tortadi.