KOMPYUTER VIRUSLARI VA ULARNING AXBOROT XAVFSIZLIGIDAGI O‘RNI (Ustozlar uchun, 2026)
Axborot texnologiyalarining rivojlanishi bilan birga kiberxavfsizlikka bo‘lgan tahdidlar ham sezilarli darajada ortib bormoqda. Kompyuter viruslari axborot tizimlarining ishonchliligi, yaxlitligi va maxfiyligiga jiddiy zarar yetkazuvchi omillardan biri hisoblanadi. Ushbu ishda kompyuter viruslarining kelib chiqish tarixi, tasnifi, aniqlash usullari, zamonaviy zararli dasturlar va ularga qarshi qo‘llanilayotgan himoya texnologiyalari keng yoritilgan.