RAQAMLI IQTISODIYOT SHAROITIDA MICROSOFT POWER BI NING AHAMIYATI (Ustozlar uchun, 2026)
Hozirgi davrda inson faoliyatining barcha sohalarida raqamlashtirish jarayonlari keng qamrovli tus olmoqda. Bu jarayonlar kompaniyalar, tashkilotlar va davlat idoralarida biznesni boshqarish va axborot oqimlarini boshqarishda butunlay yangi yondashuvlarni taqozo etmoqda. Raqamli iqtisodiyot tufayli tashkilotlarda maʼlumotlarni yig‘ish, saqlash, tahlil qilish va vizual ifodalash zarurati keskin oshdi. Shu munosabat bilan, zamonaviy biznes va boshqaruv tizimlarida Microsoft Power BI mahsuloti o‘z muhim o‘rniga ega bo‘lib bormoqda.