“O‘SMIRLIK YOSHIDA SUITSID HOLATINING OLDINI OLISH” (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada o‘smirlik yoshida uchraydigan suitsid xavfi, uning kelib chiqish sabablari hamda bunday holatlarning oldini olish yo‘llari tahlil qilinadi. O‘smirlik davri inson hayotidagi murakkab psixologik bosqich bo‘lib, bu davrda shaxsning hissiy kechinmalari, ijtimoiy munosabatlari va o‘zini anglash jarayoni keskin o‘zgaradi. Shu sababli ayrim o‘smirlarda tushkunlik, yolg‘izlik hissi, o‘ziga ishonchsizlik kabi holatlar paydo bo‘lishi mumkin. Maqolada suitsid xavfiga olib keluvchi omillar sifatida oilaviy muammolar, tengdoshlar bilan kelishmovchiliklar, psixologik bosim va ijtimoiy muhitning ta’siri ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, o‘smirlar bilan ishlashda ota-ona, pedagog va psixologlarning hamkorligi muhim ahamiyatga ega ekanligi ta’kidlanadi. Tadqiqotda o‘smirlar bilan profilaktik suhbatlar o‘tkazish, ularning muammolarini tinglash, psixologik yordam ko‘rsatish hamda sog‘lom ijtimoiy muhit yaratish suitsid holatlarining oldini olishda muhim omil ekanligi yoritib berilgan.