YOSH DAVRLARI PSIXOLOGIYASINING SHAKLLANISHI VA IJTIMOIY-PSIXOLOGIK AHAMIYATI (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada yosh davrlari psixologiyasining shakllanish jarayoni hamda uning shaxs rivojlanishidagi psixologik ahamiyati yoritilgan. Inson hayoti davomida turli yosh bosqichlarini bosib o‘tadi va har bir davr o‘ziga xos psixologik xususiyatlar bilan tavsiflanadi. Yosh davrlari psixologiyasi insonning bolalik, o‘smirlik, yoshlik va yetuklik davrlaridagi ruhiy rivojlanish jarayonlarini o‘rganadi. Maqolada yosh davrlarining psixologik xususiyatlari, shaxs shakllanishidagi roli hamda ta’lim va tarbiya jarayonida yosh davri xususiyatlarini hisobga olishning muhimligi ilmiy jihatdan tahlil qilingan. Shuningdek, psixologiya fanida yosh davrlarini o‘rganish orqali shaxsning barkamol rivojlanishini ta’minlash masalalari ko‘rib chiqilgan.