BOLALAR PSIXOLOGIYASINING RIVOJLANISH BOSQICHLARI (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada bolalar psixologiyasining rivojlanish bosqichlari, uning ilmiy asoslari hamda bolalarning psixik rivojlanish jarayonlari yoritilgan. Bolalar psixologiyasi inson psixologiyasining muhim bo‘limlaridan biri bo‘lib, u bolaning tug‘ilishidan boshlab voyaga yetguniga qadar bo‘lgan davrdagi ruhiy rivojlanish jarayonlarini o‘rganadi. Maqolada bolalik davrining turli bosqichlari, har bir bosqichga xos psixologik xususiyatlar hamda bolaning shaxs sifatida shakllanishida muhim omillar tahlil qilingan. Shuningdek, bolalar psixologiyasining rivojlanishida ta’lim, tarbiya, oila muhitining o‘rni va psixologik yondashuvlarning ahamiyati haqida fikr yuritilgan.