TA`LIM JARAYONINING PEDAGOGIK ASOSLARI VA TA`LIM JARAYONI AHAMIYATI (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada tarbiyaviy faoliyat diagnostikasining maqsad va vazifalari, uning ta’lim jarayonidagi o‘rni hamda ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, tarbiyaviy faoliyat samaradorligini aniqlash, o‘quvchilarning shaxsiy rivojlanish darajasini baholash, pedagogik metod va yondashuvlarni takomillashtirish masalalari tahlil qilingan. Tadqiqotda diagnostika jarayonining tarbiyaviy ishlarni rejalashtirish, tahlil qilish va optimallashtirishdagi ahamiyati ilmiy jihatdan asoslab berilgan. Natijada tarbiyaviy jarayonni samarali tashkil etish uchun diagnostikaning muhim pedagogik vosita ekanligi ko‘rsatib berilgan.