MULTIMODAL LOGISTIKA TIZIMI VA SAVDO-LOGISTIKA KLASTERLARINING BOZOR INFRATUZILMASIDAGI AHAMIYATI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada multimodal logistika tizimining mazmuni, logistika markazlarini joylashtirish omillari hamda savdo-logistika klasterlarining bozor infratuzilmasi rivojlanishidagi o‘rni ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, logistika tizimining to‘g‘ri tashkil etilishi iqtisodiy samaradorlikka qanday ta’sir ko‘rsatishi haqida fikr yuritiladi. Logistika markazlarini joylashtirishda transport yo‘llari, bozor talabi, infratuzilma va hududiy imkoniyatlar muhim ahamiyatga ega ekanligi yoritib beriladi.