ZAMONAVIY LOGISTIKA TEXNOLOGIYALARI: RFID, BIG DATA, SUN’IY INTELLEKT VA BLOCKCHAIN (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada logistika sohasida qo‘llanilayotgan zamonaviy texnologiyalar haqida so‘z yuritiladi. Xususan, RFID va shtrix-kod texnologiyalari, Big Data va analitika, sun’iy intellekt hamda blockchain texnologiyalarining logistika jarayonlarida qanday qo‘llanilishi ko‘rib chiqiladi. Ushbu texnologiyalar logistika jarayonlarini tezlashtirish, ma’lumotlarni aniq boshqarish va transport hamda ombor tizimlarini samarali tashkil etishda muhim rol o‘ynashi yoritib beriladi.