BEMORLARNI SUN’IY OVQATLANTIRISH USULLARI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada bemorlarni sun’iy ovqatlantirish usullari, ularning turlari, qo‘llanilish ko‘rsatmalari, afzallik va kamchiliklari hamda klinik amaliyotdagi ahamiyati keng yoritilgan. Shuningdek, enteral va parenteral ovqatlantirishning o‘ziga xos jihatlari, bemor holatiga qarab to‘g‘ri usulni tanlash mezonlari va zamonaviy tibbiyotdagi o‘rni tahlil qilinadi.