ITALYAN TILIDA ANTONIMIK KORRELATSIYALI MAQOLLARNING LINGVOMADANIY TAHLILI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqola italyan tilida uchraydigan antonimik munosabat asosida shakllangan maqollarning leksik hamda grammatik xususiyatlarini tadqiq etishga bag‘ishlanadi. Ish jarayonida mazkur maqollarning semantik tuzilishi va sintaktik qurilishi tahlil qilinib, ularning ma’no ifodasi hamda grammatik shakllanish mexanizmlari yoritib beriladi. Tadqiqot davomida ilmiy manbalarni o‘rganish va tahlil qilish metodidan foydalanilib, italyan tilshunosligida maqollar tizimi va antonimiya masalasiga oid avvalgi izlanishlar ko‘rib chiqiladi. O‘tkazilgan tahlillar natijasida antonimik korrelatsiyaga ega maqollar til tizimida muhim semantik bog‘lanishlarni ifodalashi, shuningdek, lingvistik va madaniy jihatdan salmoqli birliklar ekanligi aniqlanadi.